Newsmill: myter om invandringen

Lars Persson driver bloggen  Vi i Sverige www.viisverige.blogspot.com. Den 20 maj 2009 publicerade han på Newsmill inlägget ”Sverigedemokraterna lever på myterna om invandringen”. Recept: 1. Journalister och politiker: ta reda på fakta. 2. Uppdatera föråldrade uppgifter.. 3.Ge rätt bild av invandringen. Uppdatera för att mycket fakta föråldrats. Bara sedan vi gick med i EU har bilden ändrats. 1980-1995: 60% asylsökande med anhöriga, efter 1995 30 % dito. Istället har invandringen kommit att domineras av EU-medborgare: arbetskraftsinvandring samt släktingar till svenskar. Tolkning behövs igen: arbetskraftsinvandrare är väl till största delen etniska européer. De svenskanhöriga måste vara släkt till folk som blivit svenskar, fått medborgarskap.

SD har ett invandringsperspektiv på allt. ”Stoppa invandringen, så blir allt bra”. (Jimmie Åkesson)

Artikeln behandlar, förutom myterna om invandringen, journalisternas roll, sympatisörerna till Sverigedemokraterna och inslag i partiets program. Journalisterna är både okunniga och sensationslystna. De har ett stort ansvar  i spridandet av myterna. Detta säljer. Myterna som nämns i artikeln är de gamla kända: 1. Invandrare arbetar inte. 2. Invandrare lever på bidrag. 3. Invandrare hämtar hit hela släkten. 4. Äldre invandrare får mer i äldreförsörjningsstöd än svenskars pension. Dessa myter korrigerar Lars Persson: 1. 50% har arbete, lika i gruppen infödda som utrikesfödda. 50 procent? Måste vara av hela befolkningen från bebisar till åldringar. Inte av befolkningen i arbetsför ålder. Arbetslösheten är ju inte 50 procent. 2. Inkomstfördelningsundersökningen som Statistiska Centralbyrån, SCB, gjorde 2006 visar att invandrare betalar mer i skatt än de får i bidrag.Blandhushåll (svensk-invandrare) betalar mer skatt och får lägre bidrag än svenska hushåll. Lars Persson tillägger att invandrare betalar några tusenlappar till sina släktingar i hemlandet, 60 procent mer än hela u-landshjälpen. Jag frågar mig vad som är så viktigt med den siffran. Har de betalat skatt få de väl göra som de vill med resten av sin lön????

En stor del av anhöriginvandrarna är anhöriga till svenskar. En tredjedel av anknytningspersonerna är födda i Sverige och 60 procent är svenska medborgare.

skriver Lars Persson. Detta förvillar mig. För jag tänker direkt på  svenskar, riktiga vanliga svenskar. Men då såg jag direkt att det var nåt som inte stämde! Anknytningspersonerna födda här är barn till invandare och de 60 procenten är utlänningar som blivit medborgare. Så det är inga svenskar egentligen. Detta är inte konstigare än om jag skulle flytta utomlands och bli medborgare där, skulle jag fortfarande definiera mig som svensk. Likaså är det väl för utlänningar som kommer hit. De skaffar medborgarskap, men hemma fortsätter de tala sitt språk och leva som de gjort i sitt ursprungsland. Fast jag ska inte säga inte, en del kanske väljer att identifiera sig som svenskar trots att de inte är ”etniska” sådana. Etniska svenskar. Vilket absurt begrepp detta är. -Vilken nationalitet har du? -Jag är etnisk svensk! 4.När svenskar och invandrare har låg pension kompletteras denna med äldreförsörjningsstöd – det handlar väl om socialbidrag för äldre -. Andelen invandrade pensionärer med detta bidrag är 5 procent. Detta bidrag är aldrig högre än lägsta pensionen. Sanningen: Äldreförsörjningsstödet är aldrig högre än lägsta pensionen. Äldreförsörjningsstödet ges till både infödda svenskar och invandrare som har låg pension. 2 procent av invandrarna är över 65 år när de invandrar. 5 procent av invandrade pensionärer får äldreförsörjningsstöd. Sverigedemokraterna har en inre, hård kärna som driver politiken och dess anhängare är av alla möjliga kategorier: stads- och landsbygdsbor, alla skolnivåer, politiskt till både vänster och höger. De har vanligen inte läst partiprogrammet, enligt vad artikelskribenten påstår. De är oroliga för sin sociala och ekonomiska trygghet, dessutom har de inga kunskaper om hur det verkligen förhåller sig, och dras därför okritiskt till det sverigedemokratiska budskapet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s