Förslag från en S-kvinna

Ann-Christine Svensson har idag, 4 dec 2010, ett inlägg på Socialdemokraternas sajt på Facebook. Förtroenderådet har idag utnämnt en valberedning som jag tyvärr har sovit över.

Ann-Christines Svenssons berättar att hon följt förtroenderådets möte på TV.

”Upplevde inte det fanns synpunkter, som skulle kunna leda till misstro mot socialdemokratisk politik. Snarare till utökat förtroende! Men vi hör inte alla lika kanske?”

Nej, jag hör inte lika. Det jag hörde Mats Knutson säga på Rapport är att Mona Sahlin vill tidsbegränsa arbetslöshetsersättningen. Hur kan man bara föreslå nåt sånt? Då vill det till att det finns arbeten att ta!

Ann-Christine Svenssons förslag
01. Solidarisk lönepolitik – blir en tuff diskussion eftersom lönearbetare inte är i närheten av vad t ex våra politiska företrädare o chefer med olika rang i vår gemensamma sektor har i lön o förmåner?
02. Åt var o en efter behov efter var o ens förmåga?
03. Fördelningspolitik värd namnet?
04. Arbetstidsförkortning utan löneavdrag?
05. Sjukförsäkring och socialförsäkringar som ger trygg social tillvaro o möjligheter till både kultur o fritidsaktiviter?
06. Utveckling o jämlikhet jämsides o absolut inte var för sig?
07. Ska vi diskutera klassresor? Eller ska vi värdera människor för vad de är och för vad de gör, lika?
08. Ska yrken med hög lön ha 80% i arbetslöshetsersättning?
09. Ska a-kassan vara större i början o avta med tiden?
10. Ska vi sluta privatisera det som vi i partiet en gång har ansett och många fortfarande anser är vår gemensamma sektor? Energi, post, tele, TV radio, rätt till dator, bostad, kollektivtrafik, offentliga sjukhus o vårdcentraler, förskola o skola samt högre utbildning, apotek, läkemedelsföretag o bilbesiktning, m. m.?
11. Stoppa vinstuttag i all skattefinansierad verksamhet?
Riskkapitalbolag o andra profitörer vill inte verka i sektorer de inte kan tjäna stora pengar i!!? Staten skulle tjäna miljarder!
12. Lagstifta så inte någon löntagare arbetar utan kollektivavtal, så alla har god arbetsmiljö på demokratiska arbetsplatser och utvecklande arbetsinnehåll?
13. Bistånd till alla på Planeten som inte kan klara av att utveckla sitt samhälle – hjälp till självhjälp? Sluta utnyttja arbetare i fattiga länder o utnyttja fattiga länders tillgångar för egen vinnings skull? Skapa en Planet, som kan leva i fred oavsett religion, utan krig, utan vapen o utan vapentillverkning?
15. Ta bort jobbskatteavdraget eller ge det till alla?
14. Vi ska alla ha en pension vi kan leva på?

Ann-Christine Svensson föreslår också:

pensionsgrundande studielön ska ersätta studielön och bidrag.

värdera praktiska yrken jämfört med yrken skapade genom högskoleutbildning ”som då inte bara är gratis utan också lönesätts – solidarisk lönepolitik” Tycker hon för luddig här. Förstår inte exakt.
Ann-Christine Svenssons avslutning är bra råd. Var engagerad. Tala om hur samhället ska vara och kämpa för det.

I en demokrati finns alltid motståndare som inte tycker likadant ”som dem som engagerar sig i och hör till SAP, LO och andra sidoorganisationer. Även i rörelsen finns olika uppfattningar.”

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s