Moderata Mona

Det här inlägget la jag under Diskussioner på Socialdemokraternas sida i Facebook.
Mona är ju Moderat!

På nyheterna klockan 18 fick man se Mona Sahlin och höra några råd från henne till partiet. En skattepolitik som inte skrämmer bort folk.
Och så detta: att arbetslöshetsersättning ska vara mellan två jobb, ingenting annat.
Klart att a-kassan ska vara försörjning mellan jobben. Det ifrågasätter väl ingen. Men då är frågan vad Mona menar med ”mellan jobben”. Menar hon en begränsad period?
Hon vill att A-kassan ska vara tidsbegränsad”, säger Mats Knutson just nu i Rapport.
Då är hon ju borgerlig. Då kan hon lika gärna hoppa över till Moderaterna.
Sedan sa hon att det måste löna sig att arbeta. Det sa Alliansen också, med Moderaterna i spetsen och sänkte skatterna endast för dem som har arbete.
Tänker Mona likadant? Är detta vad som menas med ”en tydlig arbetslinje”.
”Fler arbeten måste gå före högre ersättningar.”
Inte undra på att S förlorade valet, när partiledaren är borgerlig.
Dessutom sa hon att S inte bara ska vara ett parti för dem som står utanför. Nej, det har väl ingen påstått. Jo tydligen. Nån hade sagt: ”Jag röstar kanske ändå på er, även om jag har jobb och mår bra.” S ska väl vara för alla.

Förresten så var det politiken på 1990-talet – den sk budgetsaneringen – som bidrog starkt till utslagningen. Många i offentliga sektorn (läs: kvinnor) blev sparkade. Varpå en person fick göra tre, fyra personers jobb. Detta ledde till att den som var kvar ofta gick rätt in i väggen och blev totalt utarbetad, då ökade långtidsjukskrivningarna och sjukpensioneringarna. Man hörde i valrörelsen socialdemokrater prata om hur duktiga de varit med budgetsaneringen, vilka positiva efterverkningar som den fick på den svenska ekonomin. Men alla människor som fick betala för budgetsaneringen med sin hälsa, dem pratas det inte om!
Och nu hånar Mona dessa människor som bar upp budgetsaneringen med att säga att vi inte ska prata så mycket om ersättningar. Tänk om man skulle säga till folk som blivit lemlästade då de kämpat för landet i krig? Ni ska inte förvänta er nåt. Så sa Mona Sahlin i en valdebatt, när frågan kom om inte sjukpensionärer skulle få nån del i skattesänkningen. ”Dom ska inte ha nåt den här mandatperioden.” En stor del av dessa människor offrade som sagt hälsan för Persson-regeringens budgetsanering. Var inte detta värt en skattesänkning?

för 2 minuter sedan · Redigera inlägg · Ta bort inlägg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s