Sahlins ”avskedstal”

Från Facebook Socialdemokraterna DiskussionerHar läst kommentarerna
Skriv inlägg

Visar det enda inlägget.
Ing-Marie Koppel
till Mona Sahlins ”avskedstal” inför förtroenderådet på Aftonbladet idag.

Där kommer det fram att många faktiskt vill att Socialdemokraterna går åt höger. En insändare säger t o m att moderater och höger-sossar står nära varandra när det kommer till kritan. Andra vill att S går tillbaka till Erlanders och Palmes linje, och att Vänsterpartiet är enda partiet som är för vanligt folk numera.

Blommorna fick hon efter sin sista debatt som partiledare:

Man efterlyser en socialdemokratisk politik som uppdaterat sig till 2000-talet. Att S inte bara ska tala om bidrag och utslagna, utan också om arbete. Att främst driva ”arbetslinjen”. Arbete åt alla, löd ett av Socialdemokraternas slagord. Detta gäller fortfarande. Det borde stå skrivet överallt så tv-publiken kan se det när socialdemokrater intervjuas.

Arbetspolitik och den ekonomiska politiken kan jag inte så mycket om. Vad som i dessa frågor är skillnaden mellan Socialdemokraterna och Moderaterna. Vad mig anbelangar kan säkert vilket parti som helst sköta denna. Anledningen att rösta på S, och inte på M, torde vara att det är S, som förutom att driva ekonomisk och arbetsmarknadspolitik, också driver frågan om rättvisa för de utslagna.

”Om S hade en politik för mig som jobbar och inte uppbär bidrag, skulle också jag ha röstat på S”, hade en medborgare sagt till Sahlin.

Det är tydligen så att folk har fått saker och ting om bakfoten. Att S inte skulle bry sig om arbetande människor utan endast om sjukskrivna och bidragstagare.
Socialdemokraterna ska så klart vara till för alla!
Den ekonomiska politiken kan säkert Socialdemokraterna och Alliansen komma rätt bra överens om. Det lär inte bli någon arbetande som får lida av att de som inte lyckas komma sig fram så bra i livet får pengar att försörja sig på. S var i valdebatten tvunget att protestera mot borgarnas elaka inställning till dom mindre bemedlade. Ingen utom V och S lovade stödja dessa. Så låter det på kommentarerna på Aftonbladet att S genom att lugna de fattigare invånarna har svikit de arbetande. En väldigt konstigt sätt att tolka Socialdemokraternas politik!
för ungefär en månad sen · Ta bort inlägg

Svar

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s