Pengar är till för människor

Från Facebook Socialdemokraterna Diskussioner

Pengar till för människorna
Skriv inlägg

Visar det enda inlägget.
Ing-Marie Koppel
Jag har suttit vid datorn idag och sökt information om de ekonomiska kriserna och finans-ministrarnas åtgärder med misslyckanden och framgångar från 70-talet och framåt. Ekonomiska sammanfattningar är mestadels högerstyrda verkar det som. Som påståendet att fulll sysselsättning bidrar till inflation – kanske det gör och tvärtom i så fall. Men numera är tydligen kopplingen inflation-arbetslöshet inte alltid så självklar. Ett annat påstående: ”det är bra med viss arbetslöshet” för det gynnar ekonomin.”

Då tänkte jag: Är pengarna till för människan, eller människan till för pengarna”?

För högerorienterade personer tycks pengarna vara till för vissa människor, medan resten av oss är till för pengarna, som vissa människor – tydligen enligt oskriven lag – ska ha.

Jag hoppas Socialdemokraterna nu och framöver kommer att sköta den ekonomiska politiken på ett intelligent sätt. Ta trådar från höger och trådar från vänster och binda ihop framgångsrikt. Framgångsrikt både för Sveriges ekonomi och för alla invånare, inte bara de redan välbärgade.

Kolla hur Sträng löste ekonomiska kriser, om lösningarna ledde till framgång eller problem. Kanske bådadera. Kanske samma åtgärd ibland kröntes med framgång, och ibland fick svårigheter som följd.

Exempel: det tuffa åtgärdspaketet i början av 90-talet slog extra hårt eftersom det klubbades under en lågkonjunktur.

Kolla upp samtliga finansministrar och vad deras åtgärder ledde till.
Även de borgerliga. Sno de framgångsrika koncepten för en stark nationalekonomi.

Behåll samtidigt en fördelningspolitik som inte utesluter låginkomsttagare inkl. långtidsarbetslöshet och långtidssjuka. Bort med tanken att tidsbegränsa a-kassan! Om ni bestämmer att a-kassan ska tidsbegränsas, måste ni vidta åtgärder för att få de drabbade i arbete – om inte fasta anställningar så typ AMS eller andra tillfälliga anställningar som gör att man får behålla sin SGI (sjukpenninggrundande inkomst).

för ungefär en månad sen · Ta bort inlägg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s