Marx Metamorfoser

Marx Metamorfoser är boken som handlar om sjuttiotalsvänstern – dit räknas tydligen folk födda mellan 1945 och 1955 om man får tro annonsen som leder till faktoiden. Skriven som synes av Svante Götberg – fast ö:et ser lite tunt ut, på 500 paginas i pocket – inte så noga att boka ska hålla med andra ord. Har Robert läst den? Det hade han inte. Vem är då Götberg? På frågan varför man ska läsa boken, säger han:

Är man född mellan 1943 och 1955 har man upplevt den tiden när en mycket stor del av Sveriges ungdom kallade sig socialister, kommunister, maoister, claréister etc. Det har inte skrivits så mycket kul böcker om den tiden. Marx Metamorfoser är menad att vara obarmhärtig mot tidens politiska stolligheter men också rolig.

Efter lumpen reser  Jonas Häggström våren 1972, till Stockholm och hamnar i FNL-rörelsen. Politiskt naiv dras han ut på den extrema vänsterkanten. Åratal efteråt i Göteborg träffar han gamla kommunistbekanta och får veta hur de har hanterat den utdöende vänstervågen. Slutet är mycket dubbeltydigt. (Ur Intervju med Svante Götberg på Vulkan media)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s