Är Anders Borg sån?

Tidningsklipp tänkte jag blogga om idag. Så jag får slänga dom sen. Har klipp ända från november som liggat och skräpat. 13 nov skrev Aftonbladet om Anders Borg. Det är väl lite ute  nu, men man får lära sig att det finns finansutskott och lite annan fakta. Han har en expertgrupp ”Finanspolitiska rådet”. Antar då att detta är speciellt för honom, att inte andra finansministrar haft hjälp av detta råd. Dom kanske har haft egna råd med liknande namn. Klart är i alla fall att han ofta, då i alla fall, inte kommer överens med varken Finansutskottet eller Finanspolitiska rådet. Finansutskottet, liksom då övriga utskott, får jag förmoda, har ett kansli. Där skulle såna som jag kunna arbeta om jag varit frisk och stark.

Regeringskansliet borde inte kosta mer än innan Sverige blev EU-ordförande tyckte alla de rödgröna då plus sverigedemokraterna. Moderaterna har tydligen kostat på. Borg: Oppositionen får inte spara i budgeten utan att vara eniga om detta. Detta förstår jag inte. Inte alls faktiskt, vad det handlar om. Ska Borg lägga sig i oppositionens budget? Kanslichefen: reglerna till för att hindra slöseri, inte stoppa sparsamhet.

Aftonbladet är vagt här: Borg har varit i klammeri med chefen för kansliet i riksdagens finansutskott – men sen handlar det om regeringskansliet, inte om nåt kansli i finansutskottet. Kan det vara att Borg och chefen för regeringskansliet började tjafsa när de befann sig i finansutskottet? Får nog läsa på lite om utskott och kanslier och regeringskansliet.

Det påstås att Anders Borg hela tiden han varit finansminister ”kört med de mindre borgerliga partierna”, skällt ut bankdirektörer och kallat Svenskt Näringsliv för ett särintresse dvs för de väldigt rika ”och han har myndigt förklarat för andra länder hur en ekonomi ska styras.” Han hyllar speciella ekonomer och budgetregler som grund för statsfinanserna.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s