Repriser att se

Nu vill jag ta reda på hur man arbetar med integrationspolitik.

Thomas Mattsson, chefredaktör på Expressen, skriver i dag  måndag den 7 mars 2011, om sverigedemokraterna och spridning av falska rykten.

I måndagens (idag?) Expressen skriver ledarsidan om ”SD:s stora bruna släkt”.  På söndagskvällen (igår) sändes flera program i TV där SD blöttes och sköljdes. Dels TV4 Nyheternas reportage av Lena Sundström. Lögnspridning utan källkontroll av motståndare till integrationspolitiken.

Dels Agenda” med Björn Slder (SD) och Jan Helin (chefred. Aftonbladet). Mattson tycker Söder var oklar, men att Helin hade sakargument och väsentliga frågor.  Mattsson nämner flera gånger ”SD-mannen”. Man tror det är nån ny mördare som avses, men till slut förstår jag att det är Söder han menar. Har i och för sig ingen högre uppfattning om SD. Men ska se reprisen och bilda mig en uppfattning själv.

Den som sitter i Riksdagen är både opinionsbildare och lagstiftare och skall inte handla populistiskt, säger Mattsson. Om de som försvarar SD säger Tomas Mattsson att de ”chattar, bloggar, skriver anonyma artikelkommentarer och kritiserar invandringen”.  Medan dom seriösa (Expressen och andra etablerade medier) ”undersöker på platsen, jobbar journalistiskt, intevjuar vittnen, talar med poliser, söker inblandade”

 

.

Underförstått att de förra sprider lögner och halvsanningar på pin kiv, men att de senare alltid sitter inne med sanningen. Det kan ju vara så att många ”anonyma” helt enkelt inte Vet hur de ska närma sig ett ämne professionellt, för de har inte fått lära sig hur.

| 36 kommentarer .
I
Den som är invandrarfientlig och lever i villfarelsen att medierna – de seriösa, alltså – mörkar någon slags för allmänheten okänd sanning om integrationsproblematiken lät sig säkert inte övertygas av Jan Helins lugna konstateranden av siffror och faktiska förhållanden.
Men alla andra torde rimligen ha uppfattat diskussionen som mycket belysande. Här satt en erkänd publicist, den ansvarige utgivaren för en av Sveriges största nyhetsredaktioner, och försökte få SD-mannen att svara på frågan om varför han händelsevis var så intresserad av detta fall – och det finns många andra! – och om detta möjligen hade något samband med att de misstänkta förövrarna var flyktingbarn?
Jan Helin fick inget svar av Björn Söder, men det räckte bra ändå. Både Jan Helin och Lena Sundström stod upp för journalistiken i går.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s