Juholt-fakta

Håkan Juholt var lokalredaktör på Östran. 1994 kom han till riksdagen.

1993 hade han skapat stort tumult på den socialdemokratiska kongressen. Han fick med sig hela kongressen på att underkänna den ekonomiska politiken som den socialdemokratiska ledningen då stod för.Sitt första nationella avtryck gjorde Juholt 1993 som lokalpolitiker från Kalmar som nyss fått s-kongressen med sig på en sågning av partiets ekonomiska politik.

1993 gjorde Juholt vänsteruppror mot partiledningen, och dåvarande partisekreteraren Mona Sahlin. S-ledningen ägnade sig bara åt att ”justera en förtorkad borgerlig åtstramningspolitik” enligt Juholt, som fick kongressens stöd för att en expansiv ekonomisk politik var den rätta vägen ur 1990-talskrisen.

Juholt är i första hand känd som försvarspolitiker och han var den första tunga politikern som för sex månader sen stödde kraven på att alla skulle ställa sina platser till förfogande efter den tunga valförlusten.
Började 1993

Under de 20 år som gått sedan dess har Juholt blivit en av Sveriges tyngsta försvarspolitiker – och en nätverkare av rang som i många år rest runt i landets kommuner.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s