Barnsoldater i Libyen?

I Aftonbladet idag: Krigskriget- det politiska kriget om kriget Kombattanter: Juholt och Björklund

Reinfeldt i gårdagens presskonferens– De får försvara sig mot eldgivning men får inte delta i markstridsinsatser.
Socialdemokraterna  sa nej till markstrider. Anledning:

– Vi har ingen aning om vad som väntar på marken och därför är det alldeles för riskabelt att utsätta oss för detta. Vi vill inte komma i ett läge där svenska Gripenplan skjuter på drogade barnsoldater, sa S-ledaren Håkan Juholt till TT.

Vad säger han här? frågar sig Pallas Athena. Säger han att Sverige bör avstå av rädsla för att skjuta på drogade barnsoldater? Nej, det gör han inte. Vad han säger är att man inte bör sätta in folk i markstrider, så länge det inte står klart hur förhållandena på marken ser ut. Drogade barnsoldater är ett exempel på något man  skulle kunna råka på. Underförstått: det skulle kunna dyka upp detta, eller någonting annat, och det är bättre  att vara förberedd innan man tar till markartilleriet. 

Folkpartiledaren surade som vanligt med den högburna tuppkam han alltid har: De vågar inte! De vågar inte!  Våga, är ett löjligt argument. Har Björklund regredierat till barnstadiet?

– De (sossarna) var tidigt ute och hade hög svansföring och kritiserade regeringen för att inte agera, men nu när det gäller, då vågar de inte.

Alltså Björklund: Se på mig! Jag är militär! Nu går vi i krig! Hurra! Men ni sossar, ni vågar inte. Ha ha!

Hur ser det ut på marken egentligen? Borde inte det vara journalisternas sak att skildra detta. Skildra försvårande omständigheter. Barnsoldater lär Libyen har använt sig av förr.

Artikeln i Aftonbladet har fått över 600 kommentarer. Många hånar Juholt för att han inte vill skjuta på barnsoldater. Vissa tycks tvivla på att det finns barnsoldater i Libyen. Se här i tidningen Australian: På bårhuset i staden Ajdabiyas sjukhus ser de fallna soldaterna ut att vara 12-åringar.

Och på news 24 hävdar Unicefs talesperson Marixie Mercado att barnsoldater rekryterats att strida för de Khadaffilojala – ett krigsbrott.

Därmed inte påstått att inte rebellerna har barnsoldater på sin sida. Och inte heller förnekat att barnsoldaterna skulle kunna vara drogade. Varför skulle de inte kunna vara drogade? Mer troligt att de är det, eftersom barnsoldater på andra håll ofta berättat att så har skett.

Och varför gör arabvärlden uppror? För att få demokrati – men mest för att få det bättre materiellt,  sina grundbehov tillgodosedda, precis som  européerna. Ett rikare Nordafrika  med välfärden fördelad över folket ger ökad köpkraft vilket  ger större exportmarknad, något som gynnar europeiska företag. Undra på att västvärlden vill hjälpa att stjälpa Khadaffi. Demokrati är närmast en förutsättning för att få allt det där andra också.

Gerald Celente, amerikansk trendanalytiker, har sagt att om folk bara är nöjda och feta, så tolererar dom till och med att Musse Pigg styr deras land. Något ligger faktiskt i detta. Han har gjort sig känd som spåman om ekonomi, finanskrascher och samhällsomvälvningar. Aktiekrashen 1987, Sovjetunionens upplösning 1992, valutakrisen i Asien 1997, 9/11-katastrofen och finanskrisen 2008-2009. Hans senare förutspåelser inkluderar även terrorism, ekonomiska kollapser, krig och skatteuppror. Han har också länge förutspått ökande anti-amerikanism.. 

Då undrar ju Pallas Athena: hur långt innan varje händelse kom han in på att just detta skulle inträffa? På vilka indicier?

Håll dig uppdaterad om framtiden med bloggen Trends and Forecasts. 🙂 som anger sig vara en Gerald Celente fan blog. Fast när jag ögnar igenom materialet visar detta sig vara en ”sista-tiden”-blogg. Som jag skulle kunna lägga in i Upprycket! min kristna blogg.  Ett inlägg kompletteras med en videosnutt. Det är pastor Lindsey Williams som prånglar 3 dvd om krisen i Mellanöstern – ”The Rest of the Story” Och sedan står det:

Lindsey Wiliams  talar på Dvd:na om Mellanöstkrisen och framtida priset på råolja och  priset på bensin och diesel och på matvarorna i butikshyllorna. Lindsey: det blir absolut ingen matbrist, men priserna blir så höga att man ingenting kan köpa.  Pallas Athena inflikar att så höga priser är ju inga försäljare betjänta av: då får de ju inte in några pengar alls! Amerika – det handlar alltid om Amerika! – svälts ut med målet att försvaga amerikanerna tills de inte orkar protestera. Eliten får mer kontroll, vilket är vad den vill. Så spara nu alla era värdesaker i guld och silver, mynt, men inga papperspengar. Tror du att guld och silver är dyrt nuförtiden, you ain´t seen nothing yet – enligt pastor Pringley eller vad han hette. Han fortsätter att tala om för oss att i Daniels bok, kap 8, står det vem som står bakom det politiskt-religiösa New World Order. Av tre imperier namnges två. De tre skulle uppta 2300 profetiska dagar, dvs 2300 år för att kunna sluka alla andra imperier. 1. Medien-Persien cirka 500 fKr plus 2300 år räcker till ca 1800 e Kr. 2. Rike nr 2? Måste vara Hellenismen efter Alexander den store, antar Pallas Athena. Det sista riket är Rom som fortsätter som medeltidens påvliga Rom, men ska komma tillbaka i ändetiden som kungen av New World Order. Språket är felaktigt:

Being the last empire Rome, which continued as Papal Rome of the Middle Ages by the end of this time period, but will return at the time of the end as king of New World order.

Detta kan gärna en engelsklärare få rätta. Här står det ju att påve-Rom  (dvs staden, inte påven!) ska bli Nya Världsordningens konung. Fast jag förmodar att det är påvens person som avses.


Och nu kraschar dollarn, enligt Twingley. Och då kraschar alla andra valutor. För dollarn är en reservvaluta. Då har länderna inga valutareserver kvar.  Egentligen handlas med dollar överallt, men med olika myntnamn i olika länder. Guld och silver är dom riktiga pengarna och därför är guld och silver så viktigt att äga. En ny valuta kommer att baseras på guld och den kommer bara att vara trovärdig om den backas upp av riktiga pengar (av guld och silver).

För att nu ta ett Jesus-citat som denne dvd-prånglande präst tycks ha glömt: ”Ni kan inte tjäna två herrar. Ni kan inte tjäna både Gud och mammon.”

Mer på sajten är att 2012 ska jorden krocka med planeten Nibiru, som visar sig vara en planet uppdrömd på basis av gammal sumerisk och babylonisk mytologi. Vad har sånt på en kristen eskatologisk sajt att göra?


Annonser

En reaktion på ”Barnsoldater i Libyen?

  1. My buddy advised I would personally maybe for instance this web site. He used to be fully perfect. This post really. designed my own day time. You’ll be able to definitely not consider the best way a bunch. time I had put together spent due to this facts! Thank you!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s