Debattartikel av Juholt inför Agenda

Här tar jag med hela Håkan Juholts artikel som publicerades idag på SVT Debatt inför hans medverkan i kvällens Agenda    Mina inlägg i blått.

Om programmet: Juholt i stor intervju om framtiden

Socialdemokraternas nye ledare Håkan Juholt i första stora tv-intervjun. Var står han när det gäller förmögenhetsskatt, fastighetsskatt och ett femte jobbskatteavdrag? Programledare: Jon Nilsson
SVT2 och SVT Play söndag 10 april kl 21.15
Intervjun kommenteras av SVT:s Margit Silberstein och K-G Bergström, Expressen.
(Tyvärr tas programtiden upp av ett inslag om somaliska pirater, som man kunde sänt i ett längre, mer fördjupande program på annan sändningstid.)

Skriv på Debatt  Eftersnack
Debattartiklar
Debattartiklar » Socialdemokraterna

Programledare: Jon Nilsson
SVT2 och SVT Play söndag 10 april kl 21.15

Inför kvällens Agenda:

Håkan Juholt: ”Någonting håller på att gå sönder i vårt samhälle”

Publicerad 10 april, 2011 – 11:28

SOCIALDEMOKRATERNA ”Jag känner – och jag tror det är en känsla som väldigt många delar – att någonting håller på att gå sönder i vårt samhälle och att det med obeveklig kraft drabbar just våra barn och ungdomar.” Det skriver Socialdemokraternas partiledare Håkan Juholt som medverkar i kvällens Agenda.

Liksom många andra människor i vårt land känner jag och vi socialdemokrater en kluvenhet inför tillståndet i dagens Sverige:

Å ena sidan gläds även vi över att ekonomin är stark och att arbetslösheten sjunker, om än långsamt. Vi socialdemokrater känner alltid stolthet när det går bra för Sverige. Å andra sidan växer vreden över att långtidsarbetslösheten biter sig fast, över att så många ungdomar tvingas gå arbetslösa, att så /många/medmänniskor med utländskt klingande namn får vända i dörren; över att så många får sämre betalt, har sämre arbetsvillkor, sämre tillgång till vård, frihet och trygghet bara för att de är just – kvinnor.

Ok, kvinnor lyfts fram och det är bra. Men dessa sämre villkor gäller fattiga oavsett kön! Och ungdomar är inte ensamma om sin arbetslöshet, det gäller många långtidssjukskrivna som vill ut i arbete, inte minst psykiskt funktionshindrade som tycker de orkar med ett jobb i någon utsträckning.

Att inte använda de bättre tiderna till att försöka bryta ner denna ojämlikhet och ofrihet är utmanande mot allt vad social demokrati innebär. Nu kan jag hänvisa till folkpartisternas inlägg i DN Debatt häromdagen. Anders Borgs regel om att varje år måste vara budgetbalanserat, att ett års överskott inte får täcka ett annat års underskott, bör tas bort. Redan Josef samlade i Egyptens lador överskottet av grödan från de sju goda åren, så att folk slapp svälta när nödåren kom.

Social demokrati är att slippa oroa sig över att du har valt fel skola till dina barn. Det är att veta att alla skolor håller högsta kvalitet, att lärarna är de bästa möjliga och att ditt barn inte sorteras eller hålls tillbaka i sin utveckling.

Social demokrati är att veta att vi ordnat vårt samhälle så att vi lever på ett hållbart sätt, att vi gör allt för att skapa förutsättningar för våra barn och barnbarn att leva bättre, friskare och rikare liv – på en planet som vi inte förbrukat och förstört. Borde alla har rätt till redan nu!

Social demokrati är allas rätt till arbete och egen försörjning. Full sysselsättning är uppgiften och det politiska mål vi socialdemokraterna aldrig får sväva på eller svika.

Social demokrati är att veta att den dag du går i pension väntar goda år i livet där du kan vara trygg med en god inkomst, ett bra boende och omsorg den dag du behöver den, och stöd när en nära anhörig drabbas av sjukdom.

Social demokrati är när tunnelbanan, bussen och tåget kommer och går i tid, så att vi kan förflytta oss smidigt, mellan stad och land, förort och innerstad, skola och hem.

Jag känner – och jag tror det är en känsla som väldigt många delar – att någonting håller på att gå sönder i vårt samhälle och att det med obeveklig kraft drabbar just våra barn och ungdomar.

Har du förmånen att växa upp i något av de bostadsområden som nu blir allt rikare – det som ibland kallas för solsidan – ja, då kan du se framtiden an med tillförsikt.

Då kan du gå i en bra skola, med motiverade lärare och skolkamrater. Då kan du se fram emot högskoleutbildning och ett stimulerande arbete. Då kanske dina föräldrar har haft råd att lägga undan pengar till dig, så du kan köpa både bil och bostadsrätt när du flyttar hemifrån. Ja, det gäller väl generellt. Men också dom människorna kan halka ner i problemträsket och förlora sin rikedom. Alkoholism. Droger. Beroenden. Psykisk sjukdom. Att bli manisk och spekulera vilt med pengar som därför försvinner all världens väg. Skilsmässor som leder till att ena parten roffar åt sig allt och den andra blir hemlös.

Gå i bra skola: det är faktiskt tillåtet för alla att välja skola oavsett vilket bostadsområde dom bor i. Min förtidspensionerade, fattiga kompis barn har gått i privatskolor nästan hela skoltiden. De har gått i både kommunal skola, och Montessori och kristen skola och privata gymnasier. Varför förutsätta att arbetarklass automatiskt skickar barnen till närmaste kommunalskola?

Däremot är det bra att Juholt lyfter fram högskoleutbildningsmöjligheter och möjligheter till stimulerande jobb. De rika behöver inte ta dyra studielån och dessutom kan de studera i åtskilliga år om de så önskar. De kan lägga ner fem, sex år på en utbildning till önskejobbet, och dessutom läsa ämnen de är intresserade av för kunskapens egen skull. Fattiga får ta lån och måste välja en arbetsmarknads- utbildning på kanske två år, sedan får de kanske ändå inte något av de arbeten de hoppats på eller måste nöja sig med något lågbetalt. Som de dessutom då måste betala sin studieskuld på. Och de har inte råd att låna så mycket att de utöver detta kan läsa ämnen som faller dem i smaken. De har inte medelklassens kontaktytor, vilket ännu mer försämrar deras chanser. Detta är en väldigt viktig fråga, tycker jag. Lika möjligheter till högre studier för alla, oavsett plånbok och oavsett socialgrupp.

Kan man kanske införa någon sorts högskoleförsäkring som föräldrar kan sätta av pengar till från det deras barn föds. Det är en tanke jag fick. Hur detta skulle utformas vet jag inte. Folksam skulle ju kunna börja. De får kanske ta studielån ändå, men inte lika mycket. Eller så kan de komplettera sina studielån med högskoleförsäkringen och kunna studera ett par – några terminer till. Naturligtvis kommer de rikare att kunna ta högre försäkring och studera fler extra terminer. Men det vore i alla fall en början. Man kanske kan välja en yrkesutbildning på tre, fyra år istället för två och få bättre chans till det yrke man önskar sig. Eller så kan man studera det där specialämnet.

På många sätt blir det ett gott liv. Men inte så bra som det hade kunnat vara om du levde i ett land som höll samman bättre. Folksammanhållningen. Hur skulle den kunna visa sig?

Växer du upp på skuggsidan blir det nämligen helt annorlunda.

Jag vill att Sverige ska vara ett land där den som för tillfället står i värmande solsken ska se det som en fullkomlig självklarhet att hålla ett paraply över den syster eller bror som hamnat i hällande ösregn. Paraplymetaforen, den har han ”ju håll’t upp förut.”

Social demokrati är att bygga ett samhälle för människors frihet, där vi alla kan växa och förmår åstadkomma så mycket mer än vi trodde från början.

Social demokrati är när friheten växer, därför att vi är jämlika och trygga med varandra. Idag och i morgon!

53 kommentarer och nu 68, jag vräker på dessa också. Men sen får det vara nog! Nu ska jag kollar Broderskaparens inlägg, samt en video som presenteras bland insändarna.

87Palmeno 7 minuter sedan

Jag hör inga nyheter, bara den vanliga socialdemokratiska rappakaljan
Anmäl
Gilla
Svara
mrStardust 21 minuter sedan

>Vi socialdemokrater känner alltid stolthet när det går bra för Sverige. Å andra sidan växer vreden över att långtidsarbetslösheten biter sig fast, över att så många ungdomar tvingas gå arbetslösa, att så medmänniskor med utländskt klingande namn får vända i dörren; över att så många får sämre betalt, har sämre arbetsvillkor, sämre tillgång till vård, frihet och trygghet bara för att de är just – kvinnor.>

Juholt fokuserar rätt här och lyfter de väsentliga frågorna. Segregeringen som numera går över klassgränserna måste brytas, en illa skött jobbpolitik av alliansen har lämnat djupa spår av utanförskap efter sig. Förhoppningsvis kan Juholt ge nytt liv åt de klassiska socialdemokratiska idealen. Jag tror det kan lyckas och Juholt känns som rätt man för jobbet. Att hålla sverigedemokraterna utanför är dock förutsättningen.

1 person gillar det här. Gilla
Svara
Johan Sandström 39 minuter sedan

Det som håller på att gå sönder är SAMhället. Den nuvarande regeringen håller på att med all kraft skapa ett SÄRhälle. I SAMhället hjälps alla åt. I SÄRhället får alla klara sig själva efter bästa förmåga.

mrStardust and 1 more gillar det här Gilla
Svara
nullnullnull 1 timme sedan

Kan bara hålla med att någonting går sönder i vårt samhälle…för arbetslinjen kan ju bara gälla folk med arbetsförmåga eller…
RUT kan ju bara gälla sådana med inkomst eller…
Äldrevård kan väl bara gälla för sådana med behov eller…
Skolan ska väl skicka pengarna till nummerkonton i utlandet utan att ge utbildning.
Apoteken ska väl inte behöva ha medicin hemma eller…
Direktörer ska ha lite extra lön eller…speciellt statliga..eller

Det finns väl inga alliansanhängare som menar att allt är en nödvändig konsekvens av mindre statlighet eller…

Nej det är en sorts girighet och bristande kompetens som sprider sig i nätverk för närmast sörjande och med en utbredd nepotism i bankvärlden och statliga sektorn samt energi och skattefinansierat företagande i skola vård .

Så Juholt har rätt i att bidragssystemen utnyttjades av dessa Giribukar och nu utnyttjas bonusarna av andra Giribukar…

Ingen kan på lönearbete som VD eller Styrelseordförande eller PR-Bonde i Sörmland berika sig själv på detta sätt som skett utan att syssla med girighet.

2 people gillar det här. Gilla
Svara
walborg 1 timme sedan

*S* Läste nyss GT.. nu har ”Wannabee Bader /Mainhof ligan/knytnävs vänsterns maskerade undetrupper med huvorna -nedragarna fått luft under vingarna i igen.

Jag har som krav till S och Juholt framförallat till nästa val:

1) HÖJ priserna på ägg med 1000% under ”vissa tider” och förbjud socialkontoren att dela ut X-pengar under samma dessa ”vissa” tider!

2) Gatastenar skall beskattas särskilt och helst /kg vikt!
Gatstenar är Statlig/Kommunal/ Svensk egendom och skall bara under sträng kontroll säljas med diverse underskrifter statsfästingar och gärna dras upp i riksdagen INNAN försäljning beviljas, och BARA till utvalda medlemmar av köpmannakåren.

3) Funderar på om inte tygförsäljarna skulle ha samma krav på sig, speciellt gällande röda stora flagor av tyg?

Ni får läsa själva å får det översatt vad som stog på dessa för jag kan inte läsa arabiska som jag så riktigt påpekat i tidigare inlägg! Men utan denna förnäma kunskap förstog jag dock ”andemeningen”!

I dag lyckades man ”bara” skada ett antal stackars polishästar..

VAR är djurrättsaktivisterna/djuskyddföreningarna?

KRÄVER att Juholt tar tag i denna allvarliga sakfråga ang ”försäljningen ” av ovan nämnda föremål!

1 person gillar det här. Gilla
Svara
Tjocke Lallaren 1 timme sedan

Sålänge samtliga resurser i samhället går till massinvandringen kommer vi aldrig se en ljusning.

akerblom and 6 more gillar det här Gilla
Svara
Per Holmlund 1 timme sedan

Go Juholt go. Detta gäller att dunka in varumärket! Juholt på SVT Debatt.

Håkan Juholt: ”Någonting håller på att gå sönder i vårt samhälle”

Bara Håkan Juholt klagar över privata Apotek

”Som om Zlatan skulle möta en vänstermittfältare från superettan”

Håkan Juholt kopierar Reinfeldts framgångsrecept

Med Waidelich har Juholt hittat nyckeln till storstadens medelklassväljare

Professor i juridik: Förkastligt att döma Juholt för brott han inte begått

Valet av Juholt kommer få Ohly att avgå

Vi socialdemokrater måste sluta stirra oss blinda på tillväxten

Ny ledning löser inte Socialdemokraternas kris

S måste återerövra arbetslinjen

Juholt är den Super Mario som kommer krossa Alliansen 2014

SSU: Nu måste Juholt ta oss ur förlamningen

Juholt så kompetent att han inte behöver akademisk examen

Håkan Juholt kan ta S tillbaka till makten

Med Juholt tar Socialdemokraterna sin revansch

Juholt och Jämtin resultatet av Socialdemokraternas murkna kvinnosyn

2 people gillar det här. Gilla
Svara
GustavAnder 1 timme sedan

Någonting höll på att ta sönder vårt samhälle fullständigt, det hette socialdemokratin men lyckligtvis har de plockats bort från makten och därmed är det akuta hotet avvärjt.

Jag och de flesta vanlig knegarna är inte längre intresserade av er bidragslinje, ja det kallar jag den i brist på bättre.

akerblom and 2 more gillar det här

JPSartre

Hur mycket jag än försöker förstå kan jag inte begripa Juholts palatsrevolution – att förändra socialdemokrati till social demokrati?

Det är väl social demokrati som socialdemokrati innebär. Vad är det som är så himla obegripligt egentligen?


akerblom (Han/hon har på sig mörkt blåtonade politiska glasögon)

Juholt, vem försöker du lura? Att Sverige gått sönder är gjort medvetet av de som styr våra politiker. (Vilka är det som ”styr politikerna”?)Inget land är så marxistiskt som detta land. (Marxismen är borta för länge sen. Har inte akerblom fattat att Sverige varit borgerlig, moderatstyrt sedan hösten 2006?)

Man har slagit sönder det som defineras av gränser. (Detta tarvar en förklaring. Vad menar personen? Lät frågan gå till min intelligente make som föreslog att man numera korsat gränser för det som förut passade sig, respektive inte passade sig. Som att homosexuella får gifta sig i kyrkan. Eller att cancersjuka tvingas ut i arbete. Detta var hans förslag till förklaring. Vi får se vad akerblom säger vidare:) Ni tycker inte det ”gått fel”, för det där paraplyet du talar om är något ni vill ha, för det är er egen makt, och inom/under det är det som är ”fel”. Det är eran bas. (Paraplyet ska alltså, enligt akerblom,  inte spännas upp över samhällets olycksbarn utan över maktälskande socialdemokratiska koryféer.)

Nu då det inte så mycket heter klasskamp eller feminism, då skapar man begreppet ”utanförskap” – (Möjligen termen klasskamp då, men feminismen är fortfarande rykande färsk och har till och med bildat eget parti på sistone. Klasskamp kan man ju blåsa liv i – den vilar bara. Och kanske inte ens det. Utanförskap ersätter inte dessa företeelser, men utanförskap kan ta sig uttryck i klasskamp och feminism. Så om man inte vill ha klasskamp/feminism är rätta medicinen att se till att inga människor hamnar i utanförskap!)

man kommer alltid att föra ut att vissa är utanför… hur ska politiker annars kunna få folket att gå till valurnorna i val efter val? Folk ska ju tro på det där… att ”de” minsann är till för vår skull… de ska ”fixa” saker… det är dags att se igenom deras agenda nu. (Att fixa saker själv är borgarnas agenda, fixa allt själv, utbildning, pengar, arbete, bygga hus, sköta företag, allt ska människor göra själv. Bara det att alla inte kan göra allting själv.)
Nu normaliserar man pervo-hbt, kallar islam för religion osv osv… så det finns alltid det där som kallas i utanförskap.

Själva paraplyet är fel. Inget land kan i längden ha ett normalt mänskligt liv genom denna agenda som genomförst härvarför är den mest exterm i detta land? Jo för här var det lämpligt för eliten at kunna ha landet som försöksland, det var lätt att kontrollera, och sedan används detta land till att promota ut det – kallas för att ”gå före”, och dessa så kallade politiker promoatr och kämpar för sin felynsagenda i EU. (Konspirationsteori är namnet för detta.)

Juholt, jag vill att du svarar på detta:
Varför tror du Tage Erlander sa att vad som var så bra med Sverige var att det är ett så homogen befolkning?

Visste han inte vad han talade om?

Hela landet styrs av marxistiskt tänk. (Moderata Marxister eller MarxistModeraterna?) En tidigare Chileambassadör sa ju rent ut att många som fick asyl här aldrig skulle haft det. Men agendan var sådan… man fick in en bas av vänsterfolk, och det banade väg för vidare upplösning. Det finns inget sådant som ett mångkulturellt land. Bara i upplösningsfasen kallas det det… men en kultur hör till en plats, har djupa rötter, klimat och plats…(Jaha, om man tar USA som exempel då. Är den befolkningen särskilt homogen?) många aspekter, och med ett folk som har sina särdrag – det är väldigt omfattande. Idag säger de som inte vet bättre att kultur kan vara mat på ett torg… (Bland annat, ja. Ta reda på vad etnologer tar med i sina folklivsbeskrivningar!)

Så får du gärna svara på hur agendan såg ut då Sverige skulle ta en annan väg, lösas upp genom marxismen mångkultur och massinvandring. (Värre än moderat, han är bombsäkert Sverigedemokrat minst, kanske ännu längre högerut!)

Man slår sönder och slår sönder. Ledande chefer inom media kan skriva hur de ogillar Vasaloppet… det är en lång svensk tradition… och det luktade nationalromatik, en annan ogillade det för att det förstärkte hennes utanförskap. Det är är så sjukt. (Så alla svenskar måste älska Vasaloppet för att det är en tradion. Som dansken Panduro skrev: Rend meg i traditionerne!Panduro skämdes fruktansvärt över att hans far var samarbetsman – ni vet med tyskarna under ockupationen. Det är personligt tillåtet för alla att välja vilka traditioner man vill följa. Titta på Vasaloppet är ingenting jag själv prioriterar. Punkt. Nationalromantiskt, det var väl Vasaloppet mer förr. Nationalromantik var nåt jag tände på i tonåren när jag var i det psykiska mognadsstadium som karakteriseras av den romantiska hjältemyten. Nu tycker jag mest att detta är passé och rent ut sagt pekoral! Utanför, ja det kan man nog känna sig, om alla andra kvinnor på jobbet åker Vasaloppet, och man själv inte är intresserad eller har för dålig kondition. I stället kanske hon gjorde nåt annat som väninnorna inte kunde vara med på.) Media agerar idag som ett folks femtekollonnare. Förr var det mer spelet kring politik i media, vänsterr/höger, men nu då gäller mer bara att direkt föra ut agendan. Vänster-höger pågår fortfarande. Båda vill få ut sitt budskap.

Börja se kärnan… sluta tro att lullullet är vad det handlar om. Inget annat land har förstört på så många håll i världen som Sverige. (Exempel?)Folk hör igrunden hemma där man har sin EGEn kultur. Idag kommer folk hit och lever i enklaver, de kan få allting inom sin sfär här… egan affärerm frisersalonger osv osv… (Det är ju bara bra att dom driver egna företag och skaffar sig arbete genom det! Det är ju inte så att invandrare inte får klippa sig hos svenska frisörer och att en svensk inte får handla i en mataffär i Rinkeby!)
Se och erkänn era felgrepp Juholt, och sluta blanda bort korten!

tonyforetagare and 1 more gillar det här Det borde finnas en Ogilla-knapp!
q_w_e  Jag tycker det är intressant att det är så många som lägger mycket energi på att sakligt kommentera och argumentera. Själv har jag gett upp det för länge sen. Det är som att stå och dunka huvudet i en vägg. Man skadar bara sig själv. Så det enda jag önskar av våra politiker idag är rätten och makten över mitt eget liv.tonyforetagare and 4 more gillar det här
anettemols Någonting började gå sönder för mer än 15 år sedan. Därför gjorde jag ett val och nu går mina barn definitivt i rätt skola, en skola med högsta kvalitet (en av världens bästa faktiskt) där alla har ”utländskt klingande namn” och där man arbetar med miljöfrågar ur ett lokalt såväl som ett globalt perspektiv, samt med social service och humanitära projekt. Det är bara det att den skolan ligger inte i Sverige, den ligger i Singapore.

Jag tillhör gruppen som valde att flytta utomlands INNAN det fanns en risk att Mona Sahlin kunde bli statsminister. (annettemols ”valde” Singapore – inte mig emot att folk väljer att bo i Singapore. Hade jag haft pekuniära möjligheter att bosätta mig tidvis i andra länder, skulle jag gärna ha gjort det.Webben flödar över av bostadsannonser med flådiga hus med pooler och span på trendiga platser i världen, men dom miljoner som dessa lyxvillor kostar, kan inte jag hosta upp. Kanske skulle man kunna bo i en vanlig hyresfastighet bland de vanliga människorna i respektive land, det vore faktiskt närmare mina ideal. Hur ligger hyrorna i olika européiska länder?Vem vill bo bland rika och bortskämda svenskar som vägrar lära sig landets språk och bara umgås med varandra och bara äter svensk husmanskost med lingonsylten till köttbullarna, uppskopad i en massa kladdig sås som om den serverats till kossor, fast det finns så mycket annan god mat!)1htnet2 and 6 more gillar det här G
PetronellaP

Synd Juholt att du inte är mer konkret. Synd att du valt bort de sossar som är mest välutbildade och erfarna.(Vilka är det?) Synd att du inte nämner att skolan har varit i utförsbacke sedan 70-talet  (Där har hon helt rätt!) och fr allt sedan kommunaliseringen. Synd att du inte tog upp att pojkar och unga män halkat efter rejält i skolan och på högskolor och universitet. Det är ett allt större problem. (Högskoleproblemen igen!)5 people gillar det här. Gilla : jag kan inte gilla det, eftersom hon inte nämner vilka hon anser vara välutbildade och erfarna…)

Sara S    Du talar så vackert Juholt, när du vänder dig till vanliga knegare och till partimedlemmar.

När du vänder dig till DN:s läsare och pratar i mer konkreta termer, så är tonen en annan. Då gör du tydligt att du vill att Socialdemokraterna ska förbli ett konservativt parti på högerkanten, som inte ifrågasätter klassamhället.

Hopps! Det var dräpande kritik, Sara. Jag måste visst lusläsa Juholts DN-inlägg en gång till och se om det du påstår stämmer.  Jag har inte märkt detta. Jag har visst inte varit riktigt skärpt!  Vad menar du med ”vanliga knegare”? Bara fabriksarbetare, eller? Är vårdbiträden, kontorister och förskollärare ”knegare”? Varför skulle inte ”knegare” kunna läsa DN? Och partimedlemmar? Är inte dom skärpta nog att läsa DN? Tycker själv att DN är tämligen lättläst och dessutom är den seriös, ingen blaska fullstuvad med dålig smak som Aftonbladet.

Socialdemokratin i dag är ett ängsligt, räddhågset parti som hellre sparkar hårt på de svaga än ställer minsta lilla krav på de med pengar och makt.

Ni är precis som Moderaterna, förutom att ni ibland faktiskt har dåligt samvete över vika svin ni är. (Oj då! Dåligt samvete över att vara svin- när hände det?)1htnet2 and 14 more gillar det här
Demokratinifara

Sara S!  Du har verkligen en totalt snedvriden uppfattning om hur samhället fungerar. Nån har felprogrammerat dig från början och det du ser som konflikter har helt andra skäl och lösningarna på dem är så långt ifrån det du hävdar och propagerar för som det går.

Människor vill vara självständiga och bygga sina egna liv (javisst, det vill ju alla, men alla kanske inte har förutsättningar och de pengar som behövs för att realisera sina drömmar!) och inte ha någon självutnämnd röd bäbis som föreslår lösningar som helt sopar undan alla de möjligheter som måste erbjudas i än större omfattning istället för mindre. Helt riktigt: möjligheterna måste mångfaldigas, och inte bara för dem som röstar blått, utan för alla människor. Vi med sämre självförtroende och små tillgångar vill faktiskt också förverkliga det vi önskar. Men vilka lösningar sopar undan möjligheter? Det undrar jag.)

Älska istället alla människors frihet och bejaka att de får allt fler istället för färre alternativ att bygga sitt eget liv på sina egna villkor. (Ja visst, jag hyllar frihet, men inte bara för de med pengar och självförtroende, utan för alla! Konstigt att många som pläderar för ”frihet” inte fattar att frihet förverkligas med trygghet.)
Du är i slutstationen i din ideologi människoföraktande och en frihetstjuv. (Alltså Sara S) Jag har läst många av dina andra inlägg och jag tar mig för pannan att det fortfarnade existerar fol som lever i en plastpåse
och bara omanvänder samma plakatord utan att märka att syrehalten i dem är nere på noll. (Kreativt uttryckt!) 1htnet2 and 2 more gillar det här Gil

Guest  Kommentaren är borttagen.
Tetyana 2 timmar sedan som svar till GuestVarsågod. Men per, man argumenterar inte mot antydningar, förolämpningar och förtal. Har inte din mor lärt ut det till dig?

Per Holmlund 2 timmar sedan som svar till TetyanaSvårt att ”argumenterar inte mot antydningar, förolämpningar och förtal.” Dom kommenterar och tydliggör man bara!

janke1 2 timmar sedan

som vanligt så är det folk från yttersta högerkanten som hänger på forumen ,inläggen är så långt från verkligheten så full av osanningar så man häpnar . (Sara S är definitivt vänster)5 people gillar det här.

(Här följde en pajkastning om mörkblått…)
annkie 3 timmar sedan

Vissa kommer att få vad dom förtjänar! Var så säkra. Det går utmärkt att vara kaxig när hälsan är god och livet tycks flyta på i trygg och maklig takt! Det krävs bara att en enda liten cell i kroppen insjuknar,så är katastrof ett möjligt scenarium. Detta kan varken rik eller fattig rädda sig ifrån. Då är man plötsligt och obarmhärtigt i behov av vård och omsorger. Och kanske till sin nyvaknande fasa märker att det är svårt,ja omöjligt att vara sjuk i Sverige då begreppet sjukdom har tagits bort av makthavarna!

1htnet2 and 14 more gillar det här Gilla: jag gillar!

Per Holmlund 3 timmar sedan   Tålamod! Samma procedur som förra gången. Först Mons Sahlin som ”inte kommit med något nytt”. Nu Kulgubben som verkar se blått när någon säger förnya.Totalsågar S-förnyare
http://www.aftonbladet.se/nyhe…  Däremot anses hans långa erfarenhet och förankring i partiet vara helt avgörande. ”

Jacob_UK 3 timmar sedan  Håkan, ”väldigt många” anser inte att ”någonting håller på att gå sönder i vårt samhälle”. Om du kollar statistik (och t o m löpande polloganda) så ska du finna att en majoritet av svenska folket anser att Alliansen gör ett bättre jobb än Svempe skulle göra. Vem 17 är ”Svempe”? Majoriteten som klarar sig hyfsat i samhället har skygglappar, eller så struntar dom blankt i alla som inte har det lika bra!

Det känslosamma intellektuella Svempe-skval som fyller alla prat- och debattkubikmeter i massmedia och som går ut på att en borgerlig politisk ideologi är ”hjärtlös”, ”grym” och ”orättvis” funkar inte längre, Håkan. (Men det är just det den borgerliga politiken är! Varför tvingas annars cancersjuka ut på arbetsmarknaden?! Varför får folk inte sin rätt mot psykopatiska försäkringsläkare? Varför stängs folk av från a-kassan och sjukpenning när de inte lyckas få ett jobb efter en begränsad tid?)

Vet du vad det beror på? Jo, förstår du, Sverige är inte längre samma land som det var för bara några få år sen. Svenskarna går inte på floskler om högerspöken eller andra väsen utan DNA-imprints som fångas upp av era ideologiska spycams. En majoritet av svenskarna är inte längre så dumma att dom tror på alla sagor du berättar om borgerliga politiker som vill jävlas med svenska folket. Den tiden är förbi. Socialdemokraterna måste ta till sig det enkla faktum att S nu är ett (relativt oreformerat) socialistparti bland Europas övriga vänsterpartier. Partiets normala procentandel av väljarsympatier kommer antagligen att landa i 20%-regionen (eller t o m ännu längre ner) där många europeiska partier (höger som vänster) befinner sig. Och det är inget märkvärdigt med det.

Dessutom, Håkan, kan du trösta dig med att det finns dom som har det ännu värre. I akronymen Svempe (S+V+MP) befinner sig Europas enda och sista totalt oreformerade kommunistparti. Mkt jobbigare läge, eller hur? Men den ickereformerbare Ohly gillar tydligen dig ändå!?

Många sjuksyrror har fått det bättre och får det bättre. Videoclips med syrrorna i SVT visar att dom inte heller köper demoniseringssnacket om ”sönderfall” och ”borgerlig grymhet” och TFDFOGTDR-syndromet.

Dessutom läser många svenskar RUT som Rengöring Utan Tårar eller Rengöring Utan Trassel. Precis som din kollega Waidelich redan gjort. Vad ROT ska utläsas som har jag en idé om men förslag välkomnas från hugade akronymhumorister. RUT är bra, men många fler ska kunna använda det. Särskilt lågavlönade, dubbelarbetande kvinnor!

Sverige är annorlunda idag, Håkan. Och detta bör ingå i er ”omvärldsanalys” – om ni planerar att starta upp en sådan. Tror du verkligen att över halva Sverige består av grymma sadister som vill plåga ihjäl minoriteten?

Sverige är inte längre en bisarr enpartistat i Europas utkant. Sverige är numera ett kvantum mera åsiktspluralistiskt – med ett viktigt undantag för vissa mkt grundläggande aspekter som Broderskaparens artikelutbrott här på SVT Debatt mot den berättigade islamkritiken m/Ayaan Hirsi Ali och Lars Vilks med all önskvärd tydlighet visar. (Broderskaparens artikelutbrott – det måste jag läsa.!)

Håkan, får jag till slut komma med ett förslag? Obs, du behöver inte acceptera förslaget. Kom över till oss liberalkonservativa. Varför? Jo, vi har roligare på vår kant. Garanterat.

_______________________
Fn: TFDFOGTDR-syndromet. Ett sk inverterat Robin Hood-syndrom. Ska utläsas Ta Från Dom Fattiga Och Ge Till Dom Rika. Är inte längre funktionellt i svensk inrikespolitisk debatt men kan observeras bland klubbande dinosaurier. akerblom and 3 more gillar det här

Demokratinifara  som svar till Jacob_UK

Klockrent!!!

Speciellt gillar jag den underliggande hånande attityden. Folk föraktar och skrattar allt mer åt den socialdemokratiska retoriken som är helt substanslös och ett eko från en förgången samhällsbild.

Konservativ betyder numer skydda funktion, respekt för kunskap, respekt för den medborgerliga självständigheten och friheten. Ombudsmanna diktaturen hade sin peak fram till murens fall.

Nu gäller det att ta bort alla de artificiella organisationer och maktstrukturer som byggts i socialdemokratisk DDRanda. (Jämföra sossarna med DDR är rent oförskämt!)

Vill du få en mycket bra förklaring vad som drivit socialdemokratin så titta på den här videon. Den gör klart vad det är vi måste bekämpa för vår frihets skull.

http://www.youtube.com/watch?v… Började se denna, men det är en skräpvideo föreställande en herr Knepig som med trälig röst håller tal om subversiva sovjetkrafter.  Absolut ingenting att lära sig av. Kunde lika gärna varit en fanatisk frikyrkopastor.

akerblom gillar det här
Relaterade artiklar
Veronica Palm får ta över en rostig bostadspolitik
”Som om Zlatan skulle möta en vänstermittfältare från superettan”
Håkan Juholt kopierar Reinfeldts framgångsrecept
Med Waidelich har Juholt hittat nyckeln till storstadens medelklassväljare

2 blogginlägg länkar till den här artikeln
En riktigt sjuk sjukförsäkring som inte tillåter cd-spelande och släktforskning…

Håkan Juholt: ”Någonting håller på att gå sönder i vårt samhälle”
Fotbollsläktare är en bra plats för kvinnor och barn
Systembolaget ljuger om sitt engagemang för arbetarna på vingårdar
En berättelse om åsiktsregistrering och 70-talets rädsla för kommunister.
Till P3 Dokumentär

Ansvarig utgivare: Mette Friberg
© Sveriges Television 2011

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s